Назад

За пръв път в София ще се проведе бизнес събитието Европейски парламент на предприятията



За пръв път в София ще се проведе бизнес събитието Европейски парламент на предприятията /ЕПП/. Мероприятието е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се организира от Българската търговско-промишлена палата и Европалати. ЕПП бе подкрепен от Народното събрание на Република България, Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Министерството на икономиката и Европейския парламент.

Повече от 200 участници, сред които председатели на търговско-промишлени палати, европейски предприемачи от 44 европейски страни; български представители на деловите среди, председатели на регионални ТПП, ръководители на смесени търговски палати в България, председатели на браншови организации, представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, народни представители, европейски парламентаристи, членове на българското правителство, представители на европейски институции, представители на дипломатическия корпус, медии, ще се включат в събитието и ще пресъздадат една сесия на Европейския парламент, но с участието на предприемачи.

Основни теми, които ще бъдат разгледани в рамките на мероприятието  са:

Единен европейски пазар – услуги, дигитализация

Търговия и инвестиции – достъп до трети пазари, МСП и търговска политика

МСП и предприемачество – правна рамка в полза на МСП, екосистема на МСП

Умения – чиракуването и други форми на учене и практикуване, несъответствие в уменията на работната ръка и нуждите на работодателите

Очаквайте повече информация относно мероприятието и резултатите от гласуването на предприемачите по водещи въпроси в сферата на икономиката и търговията на сайта на БТПП или в социалните мрежи.

 

 


04.06.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад