Назад

В БТПП се проведе заседание за активизиране на дейността на Българо – македонската търговско-промишлена палата

И учредяването й като отделно юридическо лице по ЗЮЛНЦ




В БТПП се проведе заседание за активизиране на дейността на Българо – македонската търговско-промишлена палата и учредяването й като отделно юридическо лице по ЗЮЛНЦ.

Заседанието бе модерирано от главния секретар на Палатата – Васил Тодоров, а приветствие към участниците отправи и председателят на БТПП – Цветан Симеонов. Той благодари за инициативата за активизиране на българо – македонските отношения на Пламен Павлов, председател на Българската газова асоциация и учредител на Българо – македонската търговско-промишлена палата.

Посланикът на Република Македония Н. Пр. Марян Гьорчев изрази подкрепата на Посолството на Република Македония в София към новоучредената смесена палата и сподели, че България е сред първите 5 най-значими партньори на Македония.

Зоре Темелковски, председател на Македонско-българската стопанска камара, подчерта, че след подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония се наблюдава активизиране на двустранните отношения.

По време на заседанието бе избрано и ръководство на Българо-македонската  търговско-промишлена палата в лицето на:

Пламен Павлов, БулГазНет ООД, председател на УС

Гина Стоянова, Сънлайт травел ЕООД, заместник – председател на УС

Теодор Минков, РТХ ООД, член наУС

 

След регистрация на БМТПП желаещите юридически или физически лица ще могат да се включат в състава на новоучредената палата, спазвайки следната процедура :

∙          Подаване на писмена молба от заинтересованото лице до Управителния съвет на БМТПП;

∙          С молбата, се заявява, че кандидатът за член приема Устава, както и че ще спазва етичните правила на БМТПП;

∙          Към молбата за членство кандидатът представя удостоверение за актуална регистрация, данни за контакт, вкл. и електронен адрес. Приложени образци на документите може да видите тук.

Информацията за вписване на БМТПП в Агенция по вписвания ще бъде публикувана на електронната страница на БТПП и молбите за членство ще може да се изпращат на e-mail: m.markova@bcci.bg или bul.gas.association@gmail.com

Програма на дейността, приета от общото събрание на БМТПП, може да откриете ТУК.


09.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад