Назад

БЯИС при БТПП участва в семинар на Европейския институт за Азия



Заместник-председателят на Българо-японския икономически съвет (БЯИС) при БТПП Георги Стоев участва по покана на Европейския институт  за Азия  (EIAS) в семинар, посветен на влиянието на БРЕКЗИТ върху финансовите услуги от Япония в Европа.
 
Основната презентация беше направена от Джутаро Канеко, главен представител на Японския център за международни финанси (JCIF) в Брюксел.
 
Японските представители изразиха загриженост от бавните темпове на преговорите и липсата на яснота във връзка с поставените от японския финансов сектор въпроси пред Великобритания и ЕС.
 
Сред участниците в дискусиите бяха директорът на EIAS Ерик Фамей, първият секретар на мисията на Швейцария Естер Вилдмар, Алистър Сатън от Brick Court Chambers.
 
Георги Стоев подчерта необходимостта от оценка на влиянието на различните сценарии върху интересите на всички държави, засегнати от БРЕКЗИТ, и изтъкна ползата от предоставената информация  и възможностите за обмяна на мнения за бъдещето на финансовите услуги, предлагани в ЕС от банки извън Европа.
 
 

08.03.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад