Назад

Н.Пр. Дашжамц Батсайхан, извънреден и пълномощен посланик на Монголия за България, посети БТПП

През есента на 2018 г. в Монголия предстои Междуправителствена монголо-българска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество


В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се проведе среща между председателя Цветан Симеонов и Н.Пр. Дашжамц Батсайхан, извънреден и пълномощен посланик на Монголия за България, и Бямбадорж Болдбаатар, съветник по икономическите въпроси към посолството на Монголия у нас.

Сред обсъдените теми бяха развитието на търговските отношения, инвестиционният климат в двете страни, разширяването на икономическото сътрудничество и организирането на панаири и изложения, календарите за които, ще публикуваме скоро.

Н.Пр. посланик Батсайхан информира за засиления интерес на монголските предприемачи към българското производство, като отбеляза, че потенциалът на бизнес отношенията има нужда от развитие и по-засилен фокус.

В това отношение бе даден пример както с предишни бизнес делегации, така и с предстоящата сесия на двустранната Междуправителствена монголо-българска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която ще се проведе през есента на 2018 г. в Монголия и по време на която е възможно да бъдат поканени фирми-представители на българския бизнес.

Заинтересованите от участие за обмен на интереси, за да бъдат специално поканени, могат да се свържат с

Владислав Величков, ДИРЕКЦИЯ "МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО И МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ"

02 8117 497

v.velichkovhttp://www.bcci.bg/images/atimg.pngbcci.bg

В тази връзка БТПП допълнително ще информира за потенциалните сфери на икономическо сътрудничество, към които се проявява интерес от монголска страна.


23.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад