Назад

Със съдействието на БТПП посланикът на Република Корея в България проведе разговор с кмета на Велинград

Негово превъзходителство изрази готовността си да подкрепя местния бизнес за развитието и потенциала на Общината

Извънредният и Пълномощен посланик на Република Корея Негово превъзходителство Шин Бу-нам и председателят на управителния съвет на Българската търговска промишлена палата Цветан Симеонов, посетиха Община Велинград и разговаряха  с кмета д-р Костадин Коев. Срещата се осъществи със съдействието на БТПП.

На срещата присъстваха също заместник-кметовете Светла Томова и Исмаил Моллов, председателят на ОбС инж. Бельо Мандраджиев, представители на СХР-Велинград и Западни Родопи, служители на общинска администрация и единственият производител на хмел в България Асен Иванов, който има изградени и работещи партньорски взаимоотношения с Корея в областта на земеделието.

След като запозна гостите си с природните дадености на Велинград, многобройните минерални извори, благоприятните климатични условия и балнеологията, градоначалникът помоли за съдействие, по повод преговорите, които води с фирмата „Хюндай” за изграждане на лед осветление на града. Сподели и идеята си да бъде поканен Дипломатическият корпус за отбелязването на 70 години Велинград и 10 години СПА столица на Балканите. Негово превъзходителство изрази готовността си да подкрепя местния бизнес за развитието и потенциала на Общината и да съдейства за различни проекти и идеи. Стана ясно, че успешни проекти има и в оранжерийното производство на зеленчуци и цветя без да са изчерпани възможностите за това.

След като размениха протоколните подаръци, Н. Пр. Посланик Шин Бу-нам пожела Велинград, освен на Балканите, да стане и Световна СПА столица.


21.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад