Назад

Консултантска компания от Бангладеш посети БТПП



Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Хадайет Хосаин, партнъор в консултанска компания “Project Interaspect Consultants”, гр. Дака, Бангладеш и почетния консул на Бангладеш в България Георги Иванов. В срещата участва и Абул Ахмад, координатор за България.

Хосаин представи информация за дейността на “Project Interaspect Consultants”. Компанията се занимава основно с набиране и експорт на човешки ресурс и работна ръка от Бангладеш, съвместно с Министерството на благосъстоянието на чужденците и задграничната заетост на Бангладеш - http://www.probashi.gov.bd/

Правителството на Бангладеш дава най-висок приоритет в предоставянето на квалифицирани, полу - квалифицирани и неквалифицирани работници на световния пазар като цяло, за да се осигури хармонизиран растеж на страните с безкрайни възможности, каквато е и България. Населението на страната е около 165 млн. души, като над 65% от него е работоспособно. Бангладеш изнася работна сила за повече от 160 страни по света. “Project Interaspect Consultants” работи в изключително сътрудничество с Министерството на благосъстоянието на чужденците и задграничната заетост на Бангладеш при подбора и селектирането на работна ръка. Министерството от своя страна контролира движението на работници от всички сфери на икономиката при напускането на страната им и след като приключи даден договор гарантира за тяхното връщане обратно в Бангладеш. 


17.11.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад