Назад

БТПП участва в семинар „Споразумението за свободна търговия ЕС-Япония: пътят напред”

Прогнозирани ползи и как те ще допринесат за икономически растеж и нови работни места


В качеството си на член на Консултативния съвет ЕС-Япония, заместник-председателят на БТПП Георги Стоев откри първия панел на семинар „Споразумението за свободна търговия ЕС-Япония: пътят напред”, който се състоя в Брюксел, с участието на посланик Казуо Кодама, Мауро  Петричионе– заместник-генерален директор на главна дирекция „Търговия” на  Европейската комисия и повече от 50  представители на БизнесЕвропа, Европалати, Комитета на професионалните аграрни организации, Панасоник – Европа, Европейската конфедерация на профсъюзите и др.

Директорът на Европейския център за международна политикономия Ли-Макияма представи анализ на Споразумението, а Георги Стоев коментира постигнатите досега договорености между двете страни и как прогнозираните ползи ще допринесат  за икономическия растеж и нови работни места.

Заместник-председателят на БТПП подчерта и заключенията на лекцията на проф. Ито в София, че Споразумението ще допринесе за подобряване позициите на износителите и инвеститорите от ЕС на японския пазар и съществено гаранциите, които то ще предоставя за защита на стандартите и ценностите на ЕС и Япония.

Георги Стоев участва днес и в заседание на Бюджетната комисия на ЕВРОПАЛАТИ.


26.10.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад