Назад

БТПП бе домакин на двустранни срещи с ирански предприемачиВасил Тодоров, главен секретар на БТПП, откри официално двустранните срещи с ирански предприемачи в Палатата. Събитието се организра съвместно с Посолството на Ислямска Република Иран в София и Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и земеделието.

Главният секретар на Палатата акцентира, че иранският пазар е от особен интерес за българските фирми. Тодоров изрази подкрепата на Палатата за организиране подобни съвместни инициаитиви, с цел развитие на неизползвания потенциал в двустранните търговско-икономически отношения. Той информира, че съвместно с Посолството се работи за обновяване на програмата за предстоящото посещение в Иран.

Хасан Дотаги, временно управляващ Посолството на Ислямска република Иран в София, сподели, че подобни инициаитиви са ценна възможност за развитие на търговските взаимоотношения между Иран и България. Той призова повече български фирми с интерес към ирански пазар да се  включат в предстоящите мероприятия.

Айатолах Ахмади, заместник – председател на Иранската палата на търговията, индустрията и мините на Чахармахал и Бахтиария и ръководител на бизнес делегацията, приветства участниците и сподели, че основни сектори от взаимен интерес са земеделие, морски продукти, отглеждане на коне, бяла техника, лекарства, туризъм и др.

Представители над 30 български фирми се включиха в двустранните срещи и проведоха разговори с иранските  предприемачи от провинция Чахармахал и Бахтиария. Програмата на делегацията продължава с посещение на гр. Ловеч.


24.10.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад