Назад

Представители на най-голямата научна общност в Европа – германският институт „Фраунхофер“, посетиха БТПП

Програмата им е насочена към подкрепа на фирми и партньори от индустрията, науката и политиката


Представители на най-голямата научна общност в Европа – германският институт „Фраунхофер“ посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата – Цветан Симеонов. Участие в срещата взе и заместник - председателяt на Бoрда на директорите на „София Тех Парк“ –Натанаил Стефанов.

Целта на срещата бе запознаване с основните дейности, структура и услуги, които предлагат двете организации, както и възможностите за бъдещо сътрудничество.

Fraunhofer IMW (https://www.imw.fraunhofer.de/en.html ) е един от 69-те института, които са част от Fraunhofer Gesellschaft - най-голямата организация за приложни изследвания в Европа. Програмата им е насочена към подкрепа на фирми и партньори от индустрията, науката и политиката. Гостите представиха и разработената програма Research and Business Accelerator https://www.accelerapp.com/ , чиято цел е да помогне на новосъздадените предприятия и МСП от цяла Европа да навлязат на немския (и други) пазари и да им предостави нови бизнес възможности.

Цветан Симеонов запозна гостите си  с базите данни на Палатата  и изрази готовността за съдействие на „Фраунхофер“ с цел подпомагане на бизнеса.

Фирмите, които проявяват интерес, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на тел.: 02 8117 494, 8117 489 или e-mail: m.markova@bcci.bg


27.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад