Назад

СТИВ във Великобритания получи наградата на БТПП

За седма поредна година БТПП отличи най-активните служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2016 година






За седма поредна година БТПП отличи най-активните служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2016 година. Председателят Цветан Симеонов приветства присъстващите търговски представители на България зад граница и изрази готовността на БТПП за съдействие при изпълнение на задачите им. Той  подчерта, че очаква те да  продължат активната си дейност и успешно да участват в класацията през 2018 г.

Голямата награда - бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота получи българската служба по търговско-икономически въпроси (СТИВ) във Великобритания. Службата зае първо място в класацията с безспорни резултати за 2016 г. Отличието е за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между България и Великобритания, за принос за увеличаване на българския износ в чужбина и чуждите инвестици в Република България, както и за постигане целите и задачите на БТПП. Наградата връчи Александър Манолев, заместник – министър на икономиката.

Тодор Стоянов, заместник-министър на външните работи връчи наградата за второто място – почетен диплом, на СТИВ в Узбекистан.

На трето място с почетен диплом от председателя на БТПП Цветан Симеонов бе наградена службата СТИВ във Виетнам.

Награди получиха и още 3 служби, номинирани в класацията - Служба по търговско-икономически въпроси в Канада, Служба по търговско-икономически въпроси в Швеция, Служба по търговско-икономически въпроси в Гърция.

Редица други служби бяха споменати за активната си дейност, в полза на бизнеса, сред които - СТИВ в Германия, Египет, Италия, Ливан и Румъния.

БТПП съвместно с Министерството на икономиката утвърди подхода за номиниране и награждаване на СТИВ. Тази година критериите за оценка са разделени в две групи :

                     1. Първа група: Статистически данни: Износ, инвестиции и туристи, в т.ч.:

·       Увеличение на износа през 2016 г. спрямо 2015 г.

·       Увеличение на инвестициите през 2016 г. спрямо 2015 г.

·       Увеличение на туристите през 2016 г. спрямо 2015 г.

2.     Втора група: Оказано съдействие:

-        Активна работа с българския бизнес (предоставяне и разпространяване на бизнес информация, съдействие при бизнес посещения в съответната държава, организиране на бизнес форуми и срещи, съдействие при набиране на участници в изложения в България)

-        Цялостна оценка за дейността на СТИВ от БТПП и МИ

Събитието бе организирано със съдействието на  Enterprise Europe Network към БТПП.

 

 

 


25.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад