Назад

Със съдействието на БТПП стартира информационен център „Грузински винен и гроздов свят”

По линия на партньорство с Грузинската винена асоциация


Първият информационен център „Грузински винен и гроздов свят” (CCWMG) стартира наскоро. Тази инициатива е реализирана благодарение на партньорството между Грузинската винена асоциация и Българската търговско-промишлена палата, в рамките на проект East Invest 2.  

БТПП съдейства на Грузинската винена асоциация при провеждане на проучване на производството на грозде, вино и свързани продукти в Грузия, разработване на концепция за създаване на он-лайн платформа, промотиране на платформата. По линия на това партньорство грузински фирми участваха в Балканския международен винен фестивал, проведен през май 2016 г. в София.

Информационният център е онлайн пространство, което обединява винопроизводители, потребители и познавачи. Центърът предлага информация за производителите на вино, грозде, свързани продукти, съвети за съчетаване на храни и вино, и може да се използва като канал за продажба на грузински винарски продукти.

В www.geowinery.com към момента са изброени 120 винени продукта, Целта е включване на всички вина, произведени в Грузия. Освен това платформата ще се свърже с друг сайт georgianwine.travel, който предлага информация за винен туризъм в Грузия. Така посетителите могат да намерят информация за конкретни вина, както и информация за местата за посещение в Грузия, свързани с виното.

За да научите повече, прочетете статията

Информация за  East Invest 2   ТУК

 

 


19.07.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад