Назад

БТПП бе домакин на Българо – полски бизнес форум

Подписан бе Меморандум за разбирателство между БТПП и Полската търговско промишлена палата






БТПП бе домакин на Българо–полски бизнес форум, организиран съвместно с Полската търговско-промишлена палата, Службата за търговско-икономически въпроси на Република България в Полша, отдела за Промоция на търговията и инвестиции на Посолството на Република Полша в България.

Събитието бе официално открито от Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, който приветства участниците и акцентира, че подобни съвместни инициативи водят до активизиране на международните контакти на българските фирми и интернационализация на дейността им. Той представи сътрудничеството на БТПП с ТПП на Полша, както на двустранна основа, така и на многостранна – чрез участието в Европейската Асоциация на търговските палати (ЕВРОПАЛАТИ). Васил Тодоров представи дейността на БТПП и заяви готовността на Палатата да съдейства на бизнеса от България и Полша.

Заместник – министърът на икономиката Александър Манолев отбеляза, че България бележи стабилен икономически ръст сред икономиките на Източна Европа, а страната ни е място, където може да се развива технологичен бизнес и което има стабилна икономическа среда. Той определи като приоритетни сектори за Министерство на икономиката - предприемачеството и развитието на високотехнологичния бизнес в България.

Полският посланик в България Н.Пр. г-н Кшищоф Краевски запозна участниците с информация относно стокообмена между двете страни и подкрепи инициаитивата, като определи, че основната цел на форума е създаването на нови партньорства.

Витолд Карчевски, заместник - председател на Полската ТПП, представи ролята на Полската търговска палата в подкрепа на интернационализирането на полски компании. За повече информация ТУК.

По време на форума бе подписан и Меморандум за разбирателство между БТПП и Полската търговско промишлена палата.

Събитието продължи с представяне на бизнес климата и инвестиционните възможности в Полша и България. Презентации, бяха направени от:

Гражина Хоронжикиевич, първи секретар, началник на отдел „Промоция на търговията“ към Посолството на Полша в България - ТУК

Йордан Драганчев, съветник, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Полша - ТУК

Светослав Гатев, експерт, Българската агенция за инвестиции - ТУК

След официалната част се проведоха двустранни срещи по бизнес интереси между българските и полски фирми. Списък с делегацията от Полша може да откриете ТУК.


18.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад