Назад

Среща с ръководството на Ливано-българския бизнес съвет



Заместник – председателят на БТПП Георги Стоев се срещна с Ахмад Аладеин, председател на Ливано – българския бизнес съвет (ЛББС). В срещата участие взеха и Фади Даруиш, финансист на ЛББС и  Рабих Сабра, генерален директор на Търговско-промишлената и земеделска палата на Бейрут и Планината Ливан. От българска страна участваха още Мохамад Сакър, председател на Българо – ливанския бизнес съвет (БЛБС) и Светослав Богалински, зам. - председател на БЛБС.

Обсъдено бе развитието на двустранните търговско – икономически отношения между двете страни в контекста на проведената по-рано през месец април тази година бизнес делегация до Бейрут.

Г-н Стоев запозна гостите с програмата за научни изследвания и иновации на ЕС Хоризонт 2020 и потенциалните възможности за сътрудничество между български и ливански компании.

Г-н Сабра прояви интерес и бе запознат от г-н Стоев още с функционирането и дейността на Арбитражния съд при БТПП. Г-н Сабра информира, че се очаква в началото на месец ноември тази година бизнес делегация, организирана от Търговско-промишлената и земеделска палата на Бейрут и Планината Ливан, да посети София. БТПП допълнително ще информира бизнес средите с интереси за сътрудничество с Ливан.


17.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад