Назад

БТПП бе домакин на българо – египетски бизнес форум

Египет е един от най-големите търговски партньори на България в Близкия Изток

БТПП бе домакин на българо – египетски бизнес форум, организиран съвместно с Египетския съвет за устойчиво развитие ( ЕСУР)  и Посолството на Египет в София.

Г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, официално откри събитието като отбеляза традиционно доброто сътрудничество на Палатата с Посолството на Египет в София. Той постави акцент върху интереса на българските фирми за навлизане на 3-ти пазари и подчерта, че според проучване сред членовете на БТПП Египет е най-желаната бизнес дестинация в Африка.

Н. Пр. г-жа Манал Йехия Ел Шинауи, извънреден и пълномощен посланик на Арабска Република Египет в България, приветства участниците и отбеляза, че Египет е един от най-големите търговски партньори на България в Близкия Изток. Посланик Ел Шинауи представи и приоритетни сектори в Египет, сред които селско стопанство, информационни технологии, възобновяеми източници.

Г-н Мотаз Раслан, председател на Египетския бизнес съвет за устойчиво развитие, представи дейността на бизнес съвета, посочвайки, че това е една от най-големите асоциации на бизнеса в Египет. За повече информация : ТУК: http://www.egycsd.org/

Д-р Шериф Ел- Габали, управител на “Polyserve group” и член на ЕСУР представи актуалната икономическа ситуация в Египет, а бизнес климата и инвестиционните възможности в Египет бяха представени от г-жа Лула Заклама. Презентацията може да откриете ТУК.

След официалната част се проведоха двустранни срещи между български и египетски фирми по интереси.

 


14.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад