Назад

Комисарят по инвестициите и търговията към Консулството на Кралство Белгия в Санкт Петербург посети БТПП

Обсъдени бяха двустранни В2В форуми с участието на бизнеси от Фландрия и България и други общи мероприятия, с цел насърчаване на икономическото сътрудничество


В БТПП се проведе среща между г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, и г-н Франк Ван Айнд, комисар по инвестициите и търговията към Консулството на Кралство Белгия в Санкт Петербург, представляващ Flanders Investment & Trade.

Цел на срещата бе установяването на контакт между двете институции и обсъждането  на възможности за сътрудничество, обмен на информация и нетуъркинг.

Г-н Ван Айнд представи дейността на Flanders Investment & Trade (FIT) – държавна агенция за насърчаване на икономическото сътрудничество между Фландрия и трети страни, предоставяща безплатни консултации, матчмейкинг на белгийски и чуждестранни компании, улесняване и промотиране на стокообмена, като представителството на FIT към Белгийското консулство в Санкт Петербург отговаря за страните от Централна и Източна Европа.

От страна на БТПП, г-н Симеонов запозна белгийския представител с дейността на Палатата, статистическите книжни и електронни издания, които се публикуват в помощ на бизнес сътрудничеството, предимствата на Търговския регистър на БТПП, както и неговото модернизиране.

Бяха обсъдени и възможностите за сътрудничество между БТПП и FIT като презентиране на дейността на FIT в България, организирането на двустранни В2В форуми с участието на бизнеси от Фландрия и България и други общи мероприятия, с цел насърчаване на икономическото сътрудничество.

Български предприемачи и компании, проявяващи интерес към установяването на бизнес контакти във Фландрия, или проявяващи интерес към участие в двустранни бизнес мероприятия, могат да се свържат и с дирекция „Международно сътрудничество и международно организации“ към БТПП на тел.: 02/ 8117 497 или по е-мейл на v.velichkov@bcci.bg.


17.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад