Назад

Цветан Симеонов: Работодателските организации сме готови с приоритетите за тази година

Председателят на БТПП в интервю за БТА


Четири от национално представителните работодателски организации са готови с позиции по отношение на приоритети за тази година, които засягат не само служебното правителството, но и следващия кабинет, съобщи във видеоинтервю за БТА председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. 

Те ще бъдат официално обявени съвсем скоро на пресконференция в БТА. От служебното правителство членовете на палатата очакват освен да организира провеждането на честни избори, но и да ускори темпото за подготовка на българското председателство на Съвета на ЕС.

В сектор "Образование" според бизнеса служебното правителство трябва да продължи работата по обвързването на нуждите на бизнеса с образователната система.

В сектор "Икономика" пък от Палатата са на мнение, че то трябва да продължи редуцирането на лицензионните режими, електронизацията на административните услуги, а таксите, събирани в рамките на администрацията, да станат разходоориентирани. За 2017 година от БТПП очакват ръстът на икономика да не бъде по-малък от този през изминалата година, а така също да продължи, макар и с по-бавни темпове, намаляването на безработицата.

 


30.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад