Назад

БТПП участва в дебат във връзка със становище на ЕИСК относно Европейския стълб за социални права

На 25 и 26 януари в Брюксел се провежда 522-та пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет


Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в откритата днес в Брюксел 522-та пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

В програмата на сесията е включен дебат във връзка с приемането на становището на ЕИСК относно Европейския стълб за социални права с участието на Мариане Тисен, еврокомисар по заетост, социални въпроси, умения и трудова мобилност, и Мария Жоао Родригесчлен на Европейския парламент, докладчик относно Европейския стълб за социалните права.

Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев се включи и в обсъждането  на приоритетите на малтийското председателство, които бяха представени от д-р Ян Борг, парламентарен секретар на Малта за фондовете на ЕС и председателството през 2017 г.

През втория ден на пленарната сесия, утре,  ще се състои дебат относно състоянието на европейската икономика  с участието на Пиер Московичи, член на Европейската комисия, отговарящ за икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз.

По време на сесията ще бъдат дискутирани също:

  • Предложение за регламент на Европейския парламент и на Съвета за създаване на Орган на европейските регулатори в областта на електронните съобщения
  • Предложение за директива на Европейския парламент и на Съвета относно авторското право в цифровия единен пазар
  • Предложение за регламент на Европейския парламент и на Съвета за създаване на система на ЕС за сертифициране на оборудването за проверка на авиационна сигурност.

25.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад