Назад

Изпълнителният директор на нефтената компания "Тотал ЕП & П България" разговаря с председателя на БТПП

Бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и привличане на повече чуждестранни инвестиции


В БТПП се проведе среща между г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП, и г-н Кзавие Фожрас, изпълнителен директор на нефтената компания "Тотал ЕП&П България". 
 
Бяха обсъдени последните развития на бизнес климата в България и актуалното състояние на проекта на Тотал в България – изграждането на черноморския проучвателен блок с големи размери „Хан Аспарух“.
 
От страна на БТПП представителят на Тотал за България бе запознат с дейността и услугите, които предоставя Палатата в помощ на бизнеса, един от малкото дигитализирани арбитражни съдилища в света – Арбитражния съд към БТПП, 98% от чиито дела се разрешават в рамките на една година, както и  предоставянето на консултантски услуги, сертификати за произход и форс мажори. 
 
Г-н Фожрас изрази интерес за разширяване на сътрудничеството с Варненската търговско-индустриална камара, като подчерта, че въпреки сложността и спецификите на българското законодателство, е доволен от приемането на "Тотал" в България и от подкрепа на българските институции. По думите му, Черно море е нова, неизследвана територия за френската нефтена компания, която крие възможни рискове по време на дългия период от сондиране до продажба, но и притежава голям потенциал.
 
По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за сътрудничество и привличане на повече чуждестранни инвестиции, предвид досегашния опит на "Тотал".
 

20.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад