Назад

Куба предлага добър потенциал за търговско-икономическо сътрудничество

Ръководителят на Службата по търговски и икономически въпроси в Хавана разговаря с председателя на БТПП




В сградата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се проведе среща между председателя, г-н Цветан Симеонов, и г-жа Галина Костадинова, новозаминаващия ръководител на  Службата по търговски и икономически въпроси (СТИВ) в Хавана с дългогодишен опит в деловите отношения между България и Куба.

Бяха обсъдени последните традиционно добри отношения с България, промените в икономическия облик на Куба и произтичащите от това възможности, които могат да бъдат предложени на кубинските партньори от българска страна. Тема на разговор бяха още и подновеното през 2016 г. Споразумение за сътрудничество между БТПП и Търговско-промишлената палата на Куба, както и предишните две делегации на Палатата до карибската държава.

По думите на г-жа Костадинова, известни са трудностите и препятствията пред българския бизнес за участие в панаири и изложения отвъд океана, но въпреки това Куба предлага добър потенциал за търговско-икономическо сътрудничество. Възможностите за сътрудничество се увеличават най-вече в сферите на възобновяемата енергетика, хранително-вкусовата промишленост и машини, обслужващи този сектор, туризма и производството на консумативи за хотелиерството.


20.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад