Назад

Кръгла маса „Медиацията – пътища, проблеми, предизвикателства“



Миряна Калчева, член на УС и на ИС на БТПП взе участие в Кръгла маса „Медиацията – пътища, проблеми, предизвикателства“.

На събитието присъстваха ръководители и съдии от СРС, АССГ, СГС, представители на САК, ВАС, преподавателии от УНСС, СУ, Пловдивския университет, Професионална асоциация на медиаторите в  България.

Г-жа Калчева поздрави участниците и  посочи, , че като организация с традициии в Алттернативното разрешаване на спорове, БТПП подкрепя усилията за развитие на медиацията    България и оценява проекта като  една допълнитемлна  възможност за обучение чрез разработването на „Он-лайн обучителна платформа по  медиация“

Г-жа Калчева припомни,  че първите обучения по  медиацияв България са организирани и проведени именно от БТПП преди  повече от 10 години.

„Медиацията – пътища, проблеми, предизвикателства“ бе темата на кръгла маса, която се проведе в малката конферентна зала на университета. Събитието бе част от дейностите по проекта за стратегическо партньорство Еразъм+ „Онлайн обучителна платформа по медиация“, в която си партнират УНСС, Университетът на Генуа, Италия, университетът „Tуриба”, Латвия, университетът „Миконос Ромерис”, Литва, университетът „Грац”, Австрия, и Университетът по икономика в Прага, Чехия.

На форума, посветен на бъдещето на медиацията и нейното приложение в България, присъстваха доц. д.ю.н. Живко Драганов, декан на Юридическия факултет, зам.-деканът доц. д-р Гергана Боянова, Елиза Николова, председател на Професионалната асоциация на медиаторите в България, Юлия Раданова, медиатор и управляващ съдружник в Legal Solutions Partners, представители на съдебната система, на Омбудсмана на Р България, утвърдени медиатори от страната и чужбина. Чрез скайп връзка с доклади и коментари се включиха Дана Рона, медиатор и адвокат, преподавател от латвийския университет „Turiba”, Томас Валенти, арбитър и медиатор от Чикаго, САЩ, Сабине Уолш, медиатор от Ирландия и др.


20.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад