Назад

Посланикът на Португалия за България и председателят на Българо-португалска търговска камара посетиха БТПП

Българо -португалска търговска камара – с нов сайт в подкрепа на българския и португалския бизнес




В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се състоя среща между г-н Цветан Симеонов, председателя на БТПП, с посланика на Португалия за България Н.Пр. г-н Луиш Фераш и председателя на Българо-португалска търговска камара (БПТК), г-н Емилиян Абаджиев.

Цел на разговорите бяха възможностите за активизиране на икономическото сътрудничество между двете страни, представянето на дейността на БПТК , както и лансирането на новия ѝ сайт в помощ на българския и португалския бизнес: http://dev.exponentus.com/ccbulpt/pt/. Г-н Абаджиев информира председателя на БТПП за актуалното състояние на БПТК, чиито членове са изключително активни, и очерта предстоящи срещи с португалските партньори и с Клуба на смесените палати към БТПП.

Н.Пр. посланик Фераш също обсъди развитието на Българо-португалската търговска камара и изтъкна, че икономическото сътрудничество между двете държави ще се задълбочава. Пример за това е възобновяването (от началото на 2016 г.) на ежеседмичните, директни самолетни полети между София и Лисабон. Заради увеличаващия се интерес се очаква тази година интензитетът им да се увеличи - два полета седмично.


17.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад