Назад

БТПП присъства на конференция "Планът "Юнкер" - възможности и резултати"

Българският бизнес може да се възползва от над 33,5 милиарда евро до края на 2020 година по Плана Юнкер. Той осигурява значителен финансов ресурс, който предоставя възможности за инвестиции, за намаляване ограниченията за инвеститорите, като осигурява гаранции за рискови проекти.

Презентация по темата направи г-жа Илияна Цанова, заместник управляващ директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции.

Възможностите за финансиране от Европейската инвестиционна банка представи г-жа Венера Ганджова от ЕИБ, а г-н Хуан Кампос презентира дейността на Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси.

Присъстващите се запознаха с дейността на Фонда на фондовете, както и възможностите, които той предоставя пред българския бизнес. Резултатите и възможностите, които той предоставя, бяха представени от министъра на финансите в оставка Владислав Горанов и от г-н Валери Белчев - член на УС и Изпълнителен директор на Фонд мениджър на финансови инструменти в България ЕАД /с презентация на тема: "Нов подход в управление на средствата от ЕСИФ"/.

Конференцията бе открита от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев. В нея участваха вицепремиерът в оставка Томислав Дончев, министрите в оставка Лиляна Павлова, Ивелина Василева, Десислава Танева и Зорница Русинова, представители на Европейската комисия и на Европейския фонд за стратегически инвестиции.

БТПП припомня, че по време на редовно заседание на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), Палатата, като координатор на Асоциацията за 2016 г., отчете извършената дейност. БТПП предаде ротационното председателството на АОБР за 2017 г. на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

По решение на Асоциацията, считано от 1 януари 2017 г. се възстановява, след десетгодишно прекъсване, членството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) в АОБР, респективно в Международната организация на работодателите (МОР).


16.01.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад