Назад

Председателят на БТПП присъства на среща с посланика на Република Корея и представители на бизнеса



На среща с корейски и български бизнесмени посланикът на Република Корея Н. Пр. обяви намеренията си за целите на по-нататъшно развитие на двустранното икономическо сътрудничество да съдейства за създаването на Българо - корейска търговско –промишлена палата / камара.

Представители на КОТРА (Корейска корпорация за насърчаване на търговията) също присъстваха на срещата и ще бъдат една от институциите, които помагат за реализирането на тази инициатива. В разговорите участва председателят на БТПП Цветан Симеонов, който в приветственото си слово към участниците, изказа благодарност на посланика на Република Корея за инициативата и потвърди навременността на тази стъпка в контекста на вече сключеното Споразумение за свободна търговия между Корея и ЕС. Симеонов изтъкна важността на отношенията с Корея като надежден търговски партньор, с оглед на високотехнологичната корейска икономика. Председателят потвърди също и подкрепата на Палатата за реализиране на инициативата и изтъкна значението на ангажираността и активността на бъдещата организация за осъществяване на важните цели, които си поставя.

За тези, които проявяват интерес и желание да участват в дейността за създаването на Българо - корейска търговско промишлена палата / камара, могат да се свържат с:

Външно-икономическо сътрудничество - Александър Божилов   02 8117 421 303; irelations@bcci.bg.

В рамките на проведената среща Слави Бинев, председател на Българската Федерация по Таекуон-До - wts, обяви определянето на София като място за провеждане на Европейското първенство по Таекуон-До през 2017 г., за което мероприятие, фирмите, които проявяват интерес да бъдат рекламирани, могат да се свържат с Александър Минев: 0887321422.


08.12.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад