Назад

За 23-и път БТПП раздаде годишни награди за постижения в икономиката по време на официална церемония

Новоизбраният президент Румен Радев: Мой приоритет ще бъде и развитието на търговско-икономическите отношения с другите държави, за което ще разчитам и на потенциала на БТПП
За 23-и път БТПП раздаде годишни награди за постижения в икономиката по време на официална церемония в София Хотел Балкан.

„Благодарение на БТПП в закона за предучилищното и училищното образование беше включено обучение по предприемачество още в първите класове на училището. Засадихме едно малко дърво, чиито плодове се надяваме да берат бъдещите поколения", подчерта в словото си при откриването на церемонията председателят Цветан Симеонов. Той подчерта, че класацията се провежда на база счетоводни отчети на компаниите, като са били обследвани над 6000 фирми, произвели общо 85% от брутния вътрешен продукт на страната за тази година.

Новоизбраният президент Румен Радев бе категоричен „Мой приоритет ще бъде и развитието на търговско-икономическите отношения с другите държави, за което ще разчитам и на потенциала на БТПП, както и на нашите посланици и търговски представители по света“. Той заяви по време на церемонията по награждаването на фирми, че като президент ще работи и за това да има по-голяма чуваемост на предложенията, идващи от българския бизнес, за продължаване на съдебната реформа, за по-малко корупция и за по-благоприятна среда за развитие на българския бизнес.

"Имах възможността по време на предизборната ми кампания да се срещна с Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата и да се запозная в детайли с проблемите и перспективите за развитие на българския бизнес", допълни още г-н Радев.

С награди - бронзови статуетки „Хермес", дело на Ставри Калинов, си тръгнаха мениджърите на спечелилите фирми. Три от дружествата заеха първо място в класацията ТОП 100, разделена на три категории - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2015 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2014-2015 г. В първата категория отличие получи козметичната фирма „Дамасцена", Павел Баня. Във втората - „България текс", гр. Казанлък, а в третата - „Родопи ланд", гр. Кърджали.

С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Хърватия у нас Н. ПР. Лйерка Апайберг и търговското аташе на Унгария в България Тамаш Будаи.

Социалният министър Зорница Русинова връчи отличието на „Асарел медет" в категорията максимални приходи от продажби и печалба в Южен-централен район. Заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова награди „АГРОПОЛИХИМ“ АД, гр. Девня, в категорията ТОП 10x6 – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2015 г. в националните райони за планиране. Зам. – министърът на икономиката Даниела Везиева в същата категория в Северен – централен район за планиране връчи наградата на „ИДЕАЛ СТАНДАРТ ВИДИМА“ АД, гр. Севлиево.

ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА – СТАРА ЗАГОРА бе отличена на първо място сред регионалните палати/камари в категория „за принос при постигане целите и задачите на БТПП“.

КАМАРА НА ИНСТАЛАТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ, Пловдив, получи наградата в категория Браншова организация „за принос при постигане целите и задачите на БТПП.

Телевизия "Европа" бе удостоена с наградата на Българската търговско-промишлена палата „за обективно представяне ролята на Палатата като най-голямата национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на БТПП“.

Антон Хекимян – журналист и водещ на „Тази сутрин”, получи плакет и грамота „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита” в категория журналист за 2016 г.

Медийни партньори на Годишните награди на БТПП – 2016 г. са: БНТ, БТА, ТВ Европа, Медийна група Инвестор. БГ (включва Investor.bg, Блумбърг ТВ България, България Он Еър), Вестник „Монитор“; Списание „Икономика“, Списание „De facto legal“.

С  повече подробности за наградените фирми може да се запознаете ТУК.

За наградите в отделните категории  ТУК.

Информация за отличените  фирми  ТУК.


02.12.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад