Назад

Новоназначеният представител на Тайванската мисия в Гърция посети БТПП

2017 г. - 5-то издание на най-голямото тайванско изложение за преработвателни и опаковащи машини за хранителни стоки, за хотели и ресторантьорство




В БТПП се проведе среща между Цветан Симеонов, председателя на БТПП, и посланик Шърман С. Куо, представителя на Тайпе в Гърция. В разговорите участваха и Пати Пей-Чен Лин, директор на Тайванския търговски център (TAITRA) в София, Алфред Уанг, директор на Икономическия отдел към Представителството на Тайпе в Гърция, г-жа Евгения Ю-Чин Юн, директор на Медийния, научен и културен отдел.

Цел на срещата бе установяването на контакт между новоназначения представител на Тайванската мисия в Гърция и БТПП, както и обсъждането на възможностите за развитие на икономическите връзки между българския и тайванския бизнес.

Цветан Симеонов приветства интереса на тайванския представител към засилване на сътрудничеството с България и определи островната държава като традиционно добър партньор. Председателят представи и накратко дейността на Палатата в помощ на българските предприемачи и международните бизнес инициативи. От страна на Тайван, посланик Куо и г-н Уанг също изразиха своето задоволство от отличните отношения между двете държави и проявиха интерес към арбитражния съд към БТПП и предимствата му, двуезичния търговския регистър и членството в Палатата, процедурата по издаване на сертификати за произход, както и към българските изложения и панаири, насочени към хранително-вкусовата промишленост и туристическия сектор. В тази връзка, делегацията от Представителството в Гърция информира, че през месец април 2017 г. в Тайван ще се проведе  5-тото издание на най-голямото тайванско изложение за преработвателни и опаковащи машини за хранителни стоки, за хотели и ресторантьорство, което се предвижда да привлече множество международни участници.

На срещата бяха обсъдени и икономиките на двете държави, като г-н Симеонов очерта основните предимства на българския бизнес и инвестиционен климат - ниския корпоративен данък, евтината работна ръка и държавните насърчителни инициативи. Представителите на Тайван също презентираха актуалната икономическа обстановка, като акцентираха и върху съвременното развитие на търговските и промишлени сдружения в региона на Ню Тайпе.

 

 


29.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад