Назад

БТПП участва в конференция на МОТ в Брюксел

Дебат за бъдещето на заетостта в контекста на глобализацията, климатичните промени и новите технологии

Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев започна новия си мандат в Управителния съвет на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (OSHA) и участва на 15 и 16 ноември в конференция на високо ниво в Брюксел под надслов "The Future of Work we want".

Участниците в конференцията бяха приветствани от Георгиос Дасис, президент на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), Гай Райдър, генерален директор на Международната организация на труда (МОТ), и Мариане Тисен, европейски комисар по заетост, социални въпроси, умения и трудова мобилност.

Заместник-председателят на Палатата се включи в дебата във втория панел на форума „Достоен труд за всички”, в който участва Габриеле Бишоф, президент на Групата на работниците в ЕИСК, Ирмгард Нюблер, главен икономист в МОТ, Мария Джепсън, директор на отдела за научни изследвания в Европейския синдикален институт (ETUI).

Днес конференцията продължава с панела „The governance of work", председателстван от Ханц Колер, регионален директор на МОТ за Европа и Централна Азия, и с участието на   Крис де Меестер, представител на Международната организация на работодателите (IOE) и на BUSINESSEUROPE, Джузепе Гуерини, президент на Европейската конфедерация на трудово-производителните кооперации, и Естер Линч, конфедерален секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите.

Георги Стоев разговаря с Гай Райдър, който беше сред официалните гости на 120-годишния юбилей на БТПП в София. Гай Райдер  отново изрази благодарност за активното участие на БТПП във форумите на МОТ и отправи поздравления към председателя на УС на БТПП, с пожелание за нови срещи.

Георги Стоев разговаря и с Крис де Меестер, с когото участват в дебата по заключенията и препоръките на конференцията.


16.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад