Назад

Среща с Грег О‘Конър, регионален търговски аташе към Посолството на САЩ

Председателят на Българската търговско-промишлена палатата (БТПП), г-н Цветан Симеонов се срещна с г-н Грег О‘Конър, регионален търговски аташе към Посолството на САЩ в Букурещ, акредитиран за Сърбия и Хърватия. В срещата взе участие и г-н Петър Делин, анализатор бюджети към Посолството на САЩ в София.

Цел на посещението на г-н О‘Конър в БТПП е запознаването на място с широкообхватната дейност на БТПП в подкрепа на бизнеса и възможностите за разширяване на сътрудничество между двете страни. Председателят запозна търговския аташе с дейността на Палатата и международното й участие в редица организации. От особен интерес за американските представители бе акредитацията на единния доброволен търговски регистър на БТПП, видовете членство и консултантските услуги, които предлага най-голямата българска работодателска организация в помощ на бизнеса и икономическото сътрудничество.

Симеонов представи и предимствата на Арбитражния съд към БТПП, дейността на GS1 България, както и успешното партньорство на Палатата в международни организации, в частност – в Международната търговска палата (със седалище Париж).

Тема на разговора бе и отличното взаимодействие между БТПП и Американска търговска камара в България (AmCham) и Българо-американския търговско-икономически съвет към БТПП (БАТИС). Изтъкнато бе доброто сътрудничество между Палатата и търговския отдел на Американското посолство, като бе изявено и желание за разширяване на възможностите за съдействие, които включват обмен на икономическа информация, сътрудничество в промотирането на двустранни търговски връзки, съвместно организиране на бъдещи събития и бизнес форуми.

 


11.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад