Назад

БТПП участва в Java2Days - втората по посещаемост конференция в Европа, посветена на Java технологиите

Събитията, провеждащи се в “Интер Експо Център”, имат официалната подкрепа на Палатата

Конференциите Java2Days, CodeMonsters, BusinessBooster и Technology4Business – под шапката Global Tech Summit се провеждат от 15 до 17 ноември 2016 г. Събитията имат официалната подкрепа на БТПП.

„В бизнеса винаги има конкуренция и ако не притежаваш гъвкав ум и предприемаческа воля, нямаш шансове за успех. Имено тези качества трябва да се съживят и възпитават още в най-ранна възраст у младите предприемачи“. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов в приветственото си слово по време на официалното откриване на Конференцията в София. Той  поздрави участниците и подчерта, че като най-голямата работодателска организация, Палатата има богата 121 – годишна история, модерен търговски регистър с база данни, дигитализиран Арбитражен съд, към който предлагаме обучение на място на кадри от цяла Югоизточна Европа.

Цветан Симеонов отбеляза постижението за БТПП- официалното й акредитиране от Международната търговска камара в Париж за издаването на електронни сертификати и други външнотърговски документи в групата на първата дузина палати в света. По думите на председателя формите за подкрепа  на IT сектора са различни,  като БТПП обръща особено внимание  на образованието и подготовката на квалифицирани специалисти.

БТПП е най-ревностният проводник на стандартите на GS1 България, прилагащи движението на стоките в търговията.

БТПП участва в сформирания Съвет за софтуерно образование към МОН. В рамките на него представителите на заинтересованите страни, най-вече представители на водещи Факултети по софтуерно образование и представители на бизнеса, съгласуват планове за развитието на софтуерно образование.

През 2006 г. БТПП е номинирана за лауреат на Computerworld Honors Program в категорията Правителствени и неправителствени организации - доказателство, че системата на Палатата отговаря на световните критерии за новите насоки в развитието на IT.

Java2Days е втората по посещаемост конференция в Европа, посветена на Java технологиите, която ежегодно привлича повече от 1200 разработчици на софтуер от България и региона. През последните години Java се наложи като основен език за програмиране, който в момента  се използва на милиарди устройства в целия всят – от мобилни устройства и аксесоари, персонални компютри до корпоративни сървъри и инфраструктури.

Повече информация за Международната конференция Java2Days може да научите ТУК.


15.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад