Назад

Национален информационен ден по инструмента „Нови възможности за финансиране на иновативни проекти на МСП”

Стратегията на схемата, препоръки за подготовка на проектно предложение




Днес в БТПП се проведе Национален информационен ден по Инструмента за малки и средни предприятия на Програма Хоризонт 2020 под надслов „Нови възможности за финансиране на иновативни проекти на МСП”.

Събитието се проведе в партньорство на Министерството на образованието и науката, с логистичното съдействие на Enterprise Europe Network при БТПП.

В информационния ден взеха участие около 70 предприемачи - представители на малки и средни предприятия.

Информационният ден бе открит от Златина Карова, директор на Дирекция „Наука” в МОН и национален координатор на Програма Хоризонт 2020.

Проф. д-р Албена Вуцова, оценител по Инструмента за МСП, запозна присъстващите с най-често допусканите грешки при кандидатстването по Фаза 1 и Фаза 2 на Инструмента на МСП.

Беата Папазова, като Национално контактно лице по Инструмента за МСП, постави акцент на начините на кандидатстване по този инструмент и на основните опорни точки при разработване на едно проектно предложение.

Презентациите провокираха оживени въпроси и дискусии по изискванията за разработка на проектните предложения, критериите за оценка, финансовите правила и др. Повечето от участниците заявиха готовност да кандидатстват с иновативни проектни предложения по Инструмента за МСП.

 

 


15.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад