Назад

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство и БТПП организират бизнес семинар в София

Васил Гелев и Цветан Симеонов подписаха Меморандум за сътрудничество

Васил Гелев, изпълнителен директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата – Цветан Симеонов.

По време на посещението двамата подписаха Меморандум за сътрудничество между БТПП и ЦНСССКЦИЕ. Акцент в разговорите бе необходимостта от информиране на българските фирми за възможностите, които се предлагат  на китайския пазар в сферата на селското стопанство. Г-н Гелев констатира, че азиатският пазар е все още непознат за голяма част от родните производители и търговци, затова изтъкна необходимостта от подкрепа в управлението на търговията, иновативни решения и полезна информация за бизнеса.

Първите резултати от програмата на Центъра показват, че дейността му е прагматично ориентирана. По линия на ЦНСССКЦИЕ вече е открит български павилион в Ханджоу, Китай. Още с първите мостри, които са изпратени по инициатива и с финансовата подкрепа на Министерството на земeделието и храните, има реализирани сделки.

На 25 август 2016г. предстои откриването на български павилион в Шанхайската зона за свободна търговия. За повече информация: http://china2ceec.org/bg

В рамките на срещата бе договорено организирането на съвместно мероприятие между БТПП и ЦНСССКЦИЕ  – бизнес семинар с предоставянето на практически съвети в София на 10 октомври 2016. БТПП ще информира допълнително за програма на мероприятието.

Семинари ще се проведат и в други градове на страната - Бургас, Стара Загора и Пловдив.

За потвърждение на интерес за участие в мероприятията : m.markova@bcci.bg или contact@china2ceec.org


23.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад