Назад

Бразилско-български бизнес форум и в Сао Пауло

В гр. Сао Пауло се проведе втори бизнес форум с участието на българския държавен глава по време на визитата му в Бразилия.   Форумът, събрал интереса на над 100 представители на бизнеса от двете страни, беше открит от президента Росен Плевнелиев и президента на Федерацията на индустрията на Бразилия (FIESP) Пауло Скаф. На специална церемония в началото на бизнес форума българският държавен глава беше удостоен с Орден на Сао Пауло за заслуги в индустрията. 
 
Българският президент представи подробно предимствата на страната ни като платформа за успешен бизнес в ЕС. Той подчерта, че традиционните производства на българската икономика предоставят отлични възможности за съвместни проекти с бразилски партньори.
 
Министърът на икономиката Божидар Лукарски поздрави участниците на форума, представяйки основни предимства на България като място за търговия и инвестиции. В своето изказване председателят на БТПП Цветан Симеонов акцентира върху основните макроикономически показатели на страната, мястото на България в международните класации и съществуващите двустранни бизнес възможности.
 
Бразилската икономика бе представена от директор на отдел „Търговия и външна политика“ към Федерацията на индустрията на Бразилия Томас Заното, който изтъкна предимствата на гр. Сао Пауло.
 
Форумът продължава със срещи между българските и бразилски фирми.
 

03.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад