Назад

Бизнес делегация, придружаваща министрите Павлова и Лукарски в Узбекистан



Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви информира, че организира бизнес делегация, придружаваща г-жа Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството и г-н Божидар Лукарски, министър на икономиката на Република България, по време на тяхното посещение в Узбекистан, в рамките на четвъртата сесия на Смесената българо-узбекистанска междуправителствена комисия, в периода 24 - 26 февруари 2016 г. 
 
Външната търговия между България и Узбекистан през последните години се характеризира с многократното нарастване на българския износ, съставен от промишлени стоки, като медикаменти, козметика, машини и апарати. През 2014 г. стокообменът между двете страни отбеляза нарастване с 2.5 % спрямо 2013 г., като достигна 26,29 млн.щ.д., Българският износ нарасна с 3.4 %, а вносът отбеляза спад със 7.0 %.
 
България може да разшири своя износ за Узбекистан на широка гама стоки от областта на:
- селското стопанство - техника и технологии за преработване на селскостопанска продукция /линии за преработка, сушене и консервиране на селскостопанска продукция/;
- хранително-вкусовата промишленост – консервирани храни, детски храни и пюрета, кашкавал, сирене, вина, коняк;
- фармацевтичната промишленост – утвърждаване на внасяните български лекарства и препарати, увеличаване на обемите и разширяване на номенклатурата;
- парфюмерийната и козметична промишленост – разширяване на номенклатурата на внасяните стоки;
- текстилната промишленост – качествени мъжки и дамски облекла от среден и по-висок клас, със собствена утвърдена марка;
- обувната промишленост – качествени мъжки и дамски обувки;
- машиностроенето - подемно-транспортни машини, електро- и мотокари, резервни части и оборудване за тях – хидравлични помпи и компоненти, електродвигатели и т.н., металорежещи, металообработващи, дървообработващи и селскостопански машини;
- електротехническата продукция;
- строителните услуги и материали, като строителни смеси, санитарно оборудване (смесители за вода) и др.
 
Секторите от взаимен интерес, които ще определят и състава на бизнес делегацията, включват: строителство, хранително-вкусова и преработвателна промишленост, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика, петролно-преработвателна промишленост, производство на медицинско и лабораторно оборудване и препарати и др.
 
Проектопрограмата на посещението предвижда провеждането на бизнес форум с двустранни срещи по интереси, организиран съвместно с агенция Узинфоинвест, партньор на Българската търговско-промишлена палата от 2012 г. Форумът ще се осъществи и със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси в гр. Ташкент и Посолството на България в Узбекистан.
 
 
По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, ще възлязат на 3 100 евро, в които са включени: пътуване с чартърен самолет, настаняване и 2 нощувки в 4 звезден хотел, 1 вечеря за участниците в бизнес делегацията, вътрешен транспорт, туристическа обиколка, медицинска застраховка, виза, информационна брошура и организационна такса. При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.
 
Фирмите, които имат интерес да участва в състава на бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма и копие от международен паспорт на електронна поща: irelations@bcci.bg както и да заплатят таксата за участие в срок до 4 февруари /четвъртък/ 2016г.
 
с банков превод 
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BIC код: UNCRBGSF или в брой 
на касата на БТПП, 
ул. Искър 9, София.
 
IBAN: BG97 UNCR 7630 1200 3081 16 – сметка в евро
IBAN: BG25 UNCR 7630 1000 3081 19- сметка в лева
 
Записването на участниците в делегацията ще се извършва по реда на постъпване на регистрационната форма и заплащане на таксата. Съставът на бизнес делегацията ще бъде съгласуван с Министерството на икономиката и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
 
За повече информация относно бизнес делегацията, организирана от БТПП, моля да се обръщате към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на телефони: 8117 421 и 8117 489.
 
Регистрационна карта - ТУК 
Предварителна програма на посещението - ТУК
 

27.01.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад