Назад

Среща с представител на Международната банка за икономическо сътрудничество



Ивайло Колев, представител на Международната банка за икономическо сътрудничество посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Ивайло Колев представи дейността на банката, като наследник на банката, обслужвала страните от СИВ и транзакциите между тях. Тази година банката разширява кръга на услугите и контактите с клиенти. Банката разполага с богата кореспондентска мрежа в Русия и Европа, освен това може да извършва разплащания в китайски юани.
 
Цветан Симеонов запозна госта със състоянието на финансовия сектор в България и подчерта необходимостта от надеждни източници на финансиране за българските фирми. Той направи предложение през втората половина на годината в БТПП да се проведе представяне пред български фирми на услугите и пакетите на Международната банка за икономическо сътрудничество.
 
Ивайло Колев е в страната по повод XV-то заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се провежда на 27-28 януари в София.
 

28.01.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад