Назад

Среща с председателя на Българската асоциация на износителите на вино

Галина Нифору, председател на Българската асоциация на износителите на вино и Цветан Симеонов, председател на БТПП, обсъдиха състоянието на винопроизводителите в България и популяризирането на качеството на българските вина на международните пазари. В хода на разговора те констатираха липса на напредък в работата за създаване на винен бранд за България. БТПП и Асоциациата се обединиха около идеята да се търси решение по линия на публично-частното партньорство.
 
Българската асоциация на износителите на вино е в контакт с международни експерти  и  е договорила провеждане на Международна винарска конференция в България, на която да се търси успешно определяне на национален винен бранд. Конференцията е планирана за последната десетдневка на м.март, като точната дата ще бъде обявена допълнително.
 
Фирмите винопроизводители, проявяващи интерес, могат да заявят своето желание за участие на е-mail:
- protokol@bcci.bg или G.Dimitrova@bcci.bg  Българска търговско-промишлена палата
- niforou@balkanswine.eu Българската асоциация на износителите на вино,
както и да споделят добри примери, които след обобщаване да бъдат представени на участниците в конференцията.
БТПП и Асоциацията очакват сериозна подкрепа от Министерство на земеделието, Министерство на икономиката и Министерство на туризма  за създаване на бранд на България за рекламиране на страната и българското винопроизводство.
По време на срещата бе обсъдено и участието на двете организации в съвместни проекти, както и провеждането на петото издание на Балканския Винен Конкурс и Фестивал в София в периода 26-29 май 2016 г. 
 
Повече информация за Конкурса и Фестивала: ТУК 
 
БТПП и г-жа Нифору вече работят, заедно с Грузинската винена асоциация по проект в рамките на програмата за Източно партньорство за създаване на Център за вино, винен маркетинг и гроздови продукти.
 

 


29.01.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад