Назад

Среща с представители на Корейска агенция за приватизация, преструктуриране и управление на държавна собственост



В БТПП се проведе среща между зам.-председателя на БТПП Георги Стоев и представители на Корейската агенция за приватизация, преструктуриране и управление на държавна собственост (KAMCO). В срещата взе участие и представител на Корейската правителствена агенция за насърчаване на бизнеса и инвестициите /КОТРА/ и съветник на посолството на Корея в София.

Представителите на KAMCO са на проучвателно посещение в България, като целта е да се запознаят с процеса на приватизация в България по време на прехода и да го включат в развитието на техните политики на управление при евентуално бъдещо обединение на Северна и Южна Корея.

Георги Стоев запозна гостите от Корея с основните дейности и историята на БТПП и посъветва корейските експерти да осъществят среща по въпросите на приватизацията и с БАИ.

Палатата и нейни членове ще имат възможност да споделят своя опит в процеса и подготовката на масовата приватизация в България. БТПП ще съдействa на KAMCO в осъществяване на техни проучвания и инициативи за методологиите по оценяване на МСП.

По време на разговора бе обсъдена дейността на Българо-корейския икономически съвет при БТПП и работата по контрола на договора за свободна търговия между Европейския съюз и Република Корея.


09.12.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад