Назад

Честване на 120 години от създаването на търговско-промишлени палати във Видин

Във Видин се проведе тържествена сесия по повод 120 години от създаването на търговско-промишлените палати и 25 години - Видинска търговско-промишлена палата. В сесията взеха участие членове на Видинската ТПП, членове на Съвета на председателите, представители на общинската и областната администрации, депутати, представители на фирми, учредители на ТПП Видин, партньори от Република Сърбия, партньорски организации от Република Румъния.

Председателят на Видинската ТПП Красимир Кирилов представи дейността на Палатата през 25-годишния период от създаването й до днес, участието в проекти на трансгранично сътрудничество, партньорството със сродни организации от региона. В честването взе участие председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов, както и председатели на регионални търговско-промишлени палати.

Кметът на Видин Огнян Ценков връчи на председателя на БТПП почетния знак на общината.

В рамките на отбелязването на 25-годишния юбилей се проведе и среща на Съвета на председателите, последната за тази година. На срещата бяха обсъдени въпроси на палатската система, свързани с развитието на представителната дейност на Единната система на БТПП и РТПП(К) в подкрепа на бизнеса. Проведе се и обучение по безопасни и здравословни условия на труд, по време на което се изнесе лекция и се обсъдиха последните изменения и нормативни изискваня за работата на комитетите по труд. 


07.12.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад