Назад

Разширяване на търговско-икономическите отношения между България и САЩ



Новоназначеният генерален консул на България в Лос Анджелис, САЩ Веселин Вълчев посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване на двустранните търговско-икономически отношения след подписването на Меморандума за разбирателство с ТПП на Лос Анджелис през месец юли т. г.

Цветан Симеонов акцентира върху необходимостта да се работи по-активно за отпадането на визовия режим за САЩ и определи съществуващата мярка като нетарифно ограничение. Това би усилило ефекта от предстоящото сключване на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) между Европа и САЩ.

По повод на закриването на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Лос Анджелис председателят на БТПП изрази надежда, че това действие ще има временен характер и ще се положат усилия за запазване и развитие на търговския потенциал между България и САЩ.

Веселин Вълчев отбеляза, че въпреки големия консулски окръг, обхващащ територията на щатите Аляска, Аризона, Калифорния, Айдахо, Хавай, Монтана, Ню Мексико, Невада, Орегон, Юта и Вашингтон, той ще положи усилия в подпомагането и на търговско-икономическите отношения на България със САЩ.

Изразена бе готовността на БТПП за пълно съдействие на новоназначения генерален консул при изпълнение на неговите задачи и подкрепа на бизнеса от България и САЩ.


08.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад