Назад

БТПП участва в инициативи на Икономическата комисия на ООН за Европа



От 1 до 3  септември зам.-председателят на БТПП Георги Стоев участва в две инициативи на Икономическа комисия на ООН за Европа (ИКЕ на ООН). В Женева, в Двореца на нациите се провеждат  Международна конференция на високо ниво за отключване на икономическия потенциал за устойчиво развитие и 9-та сесия на Комитета по иновации, конкурентоспособност и публично-частно партньорство.

Обсъжданията са фокусирани върху потенциала на търговията, в частност търговията със селскостопански стоки, в подкрепа реализацията на целите на ООН за устойчиво развитие. И това се поставя в контекста на ефективна, прозрачна и свободна, без бариери търговска среда и добри търговски практики.

Участниците в конференцията дискутират също механизми за приложение на  иновационните политики и публично-частните партньорства за стабилен икономически растеж. 

По време на Конференцията в Женева зам.-председателят на БТПП Георги Стоев се срещна със заместник министрите на икономиката на Беларус и на Киргизстан - Александър Заборовски и Киличбек Джакипов. Бяха обсъдени възможностите за сътрудничество със системата на БТПП и регионалните палати, организирането на бизнес делегации, съвместни делови срещи и семинари.


03.09.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад