Назад

Презентация на икономиката на Ирландия - 13 май 2015 г. от 15 ч. в БТПП





Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Посолството на Република Ирландия в София организират презентация на икономиката на Ирландия, която ще се проведе на 13 май 2015 г. /сряда/ в БТПП, зала А, София, ул. Искър 9, от 15.00 ч.
 
Събитието ще бъде открито в присъствието на Н.Пр. Джон Бигар, извънреден и пълномощен посланик на Ирландия в София. Ще бъдат представени актуални данни и факти за ирландската икономика. Ще бъде разгледан потенциалът за развитие, примери за добри практики и възможности за взаимодействие с българския бизнес.
 
Специален гост в презентирането на икономиката на Ирландия ще бъде проф. д-р Алан Ахърни, ръководител на икономическия факултет на Националния университет на Ирландия и директор на Централната банка на Ирландия. Той ще представи темата: "Късметлии ли са ирландците? Обратът в икономиката на Ирландия". 
 
Ирландия е с най-бързо развиващата се икономика в Европа, като направи забележителен обрат след тежката икономическа и финансова криза. На фона на исторически ниските лихви в международен мащаб и подобряващото се мнение за потребителите и бизнеса на национално ниво, проф. Ахърни ще представи факторите, които водят до широкообхватното възстановяване на ирландската икономика, включително силния прилив на преки чуждестранни инвестиции, както и ще отбележи определени потенциални рискове в нейното развитие.
 
Проф. Алан Ахърни е бил специален съветник на бившия министър на финансите на Ирландия Браян Ленихан в периода 2009 - 2011 г. Той е напътствал министъра във връзка с икономическата, бюджетна и финансова политика по време на финансовата криза. Проф. Ахърни е в България за да отговори на въпросите на бизнеса, как да се справи по-лесно с предизвикателствата на кризата и от какво да се предпазва.
 
Работни езици: български и английски език.
 
Моля потвърдете присъствие до 8 май 2015 г. на тел.: 02 8117 489, 02 8117 421 или e-mail: G.Dimitrova@bcci.bg. Местата са ограничени.
 
Предварителна програма: ТУК
 
Повече информация за специалния гост: ТУК
 

05.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад