Назад

БТПП отбеляза Световния ден на безопасност и здраве при работа

БТПП ще продължава да работи в посока на усъвършенстване на законодателството, за да стане по-лесно за приложение, ще продължи да подкрепя усилията за предвиждането на средства за повишаване на знанията в областта на хигиената и безопасността на труда и ефектът от тези средства ще бъде мултиплициран чрез 28-те регионални структури на Палатата и десетките браншови организации. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов на церемония в Южния парк по повод Световния ден на безопасността на труда.
„Ще продължаваме да се стараем органите по безопасност на труда да изпълняват успешно своите функции и ще ги насърчаваме за това. Никакъв чадър за тези, които не спазват правилата“, допълни той. 
 
В събитието, организирано от КТ „Подкрепа“ и Българска асоциация Труд, здраве, безопасност участваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на парламентарната социална комисия Хасан Адемов, зам.-социалният министър Гълъб Донев, представители на държавни, работодателски и синдикални организации.
 
Дръвчета, храсти и цветя засадиха официалните гости на церемонията в памет на жертвите на трудови злополуки и за да ни напомнят да спазваме правилата за безопасни и здравословни условия на труд. 
 

27.04.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад