Назад

Среща в Анталия на координаторите по проект DIHK-CEFTA

Среща на координаторите по проект “Интернационализация на икономиката в ЮИЕ чрез прилагане на ЦЕФТА споразумението (DIHK-CEFTA)“ започна в Анталия, Турция. Проектът DIHK-CEFTA, ръководен от Асоциацията на германските търговски палати /DIHK/ се изпълнява от ТПП от  Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Молдова, Македония,  Черна гора с помощта на палатите от България, Гърция и Турция като небенефициенти.  В рамките на срещата ще бъдат набелязани действия и мероприятия, които да бъдат осъществени през последната година на проекта май 2015 – април 2016 г. БТПП е представена на форума в Анталия от директора на дирекция Международно сътрудничество и международни организации Габриела Димитрова.
 
Тобиас Бауман, директор на отдел ЮИЕ и Централна Азия в DIHK откри срещата и сподели, че развитието на икономиката и бизнес организациите в региона на Западните Балкани е във фокуса на Германия като важна част от Европа и бъдещето на Европейския съюз.
 
Бе представена информация за новите моменти в развитието на ТПП от ЦЕФТА, нови услуги и инициативи. Бяха обсъдени икономическите отношения на страните от региона с Русия и Украйна на фона на санкциите към Русия и руското ембарго за внос на селскостопанска продукция с произход ЕС. ТПП от ЦЕФТА насочват компаниите към нови пазари.
 
Участниците в срещата подготвиха програма с над 15 събития за изпълнение целите на проект DIHK-CEFTA.
 
Предвижда се в България да се проведат българо-македонски бизнес форум, съвместен форум с Асоциацията на Дунавските търговски палати, срещи на работните групи по проекта. Ще бъде оказана експертна помощ на партньорите – бенефициенти по проекта.
 

28.04.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад