Назад

Френско-българската търговска и индустриална камара бе отличена от БТПП по повод 10 години от създаването си





Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) отбеляза 10 години от създаването си и 20 години от основаването си като Френско-български бизнес клуб. Събитието бе под патронажа на министъра на икономиката Божидар Лукарски.
 
По повод юбилея Цветан Симеонов връчи почетен диплом на Френско-българската търговска и индустриална камара за ползотворно сътрудничество, принос във френско-българските икономически връзки и активна подкрепа на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България.
 
По време на събитието бе направена положителна равносметка за двустранните бизнес отношения. 
 
Министър Лукарски, посланикът на Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер Дьо Кабан и председателят на ФБТИК Стефан Дюлае изразиха единодушно мнение, че България има сериозни предимства и може да предложи добри възможности на френския бизнес, започвайки от стратегическата локация на страната - значим фактор. Отделено бе внимание върху необходимостта от изграждане на имидж на България в чужбина, тъй като до момента нашата страна остава непозната като пазар, включително и за френските инвеститори. Това бе скоро потвърдено и от държавния секретар по европейски въпроси на Франция Харлем Дезир на бизнес форум в Париж през април с цел популяризаране на България като добра дестинация за инвестиции.
 
*ФБТИК е част от Международна мрежа на френските търговски камари в чужбина (CCI France International), която днес наброява 112 камари в 82 страни по целия свят.  
През 1994 г. Бизнес клубът е създаден от около 20 компании-основатели. Днес, като търговска и индустриална камара, организацията има над  200 членове. Това отбелязва положителната еволюция на Камарата през годините и потвърждава интереса на френските инвеститори към страната ни.
 

23.04.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад