Назад

Председателят на БТПП ще участва в заседание на Борда на директорите на Бизнес съвета към ОЧИС в Солун



Председателят на БТПП Цветан Симеонов ще участва в 50-та среща на Борда на директорите на Бизнес съвета към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) в Солун.
 
В рамките на гръцкото председателство на Бизнес съвета ще се проведат: бизнес форум на тема „Транспорт и инфраструктура в Черноморския регион“ и заседание на Борда на директорите на Бизнес съвета към ОЧИС. Деловата програма ще бъде съпътствана от туристическото изложение „Philoxenia 2014” и фотоизложба – съвместна инициатива на БТПП и ТПП Солун.
 
Заседанието на Бизнес съвета ще бъде открито утре, 14 ноември, от председателя на Съвета и първи вицепрезидент на ТПП Солун Емануел Влахоянис.
 
Главният секретар на Съвета Мамад Зулфугаров ще представи доклад за дейностите и резултатите  от гръцкото председателство, активни проекти и инициативи. Участие ще вземе и д-р Ихсан Угур Деликанли, председател на управителния съвет на Черноморската банка за търговия и развитие – активен партньор на Съвета.
Предвидена е дискусия по темите: стратегическо ориентиране, представителност на Бизнес съвета, финансови въпроси.
В края на срещата ротационното председателство на Бизнес съвета ще бъде предадено на ТПП Молдова за първите 6 месеца на 2015г.
 
Със съдействието на БТПП в Солунската търговско-промишлена палата ще бъде открита фотоизложба "През границите“. Автори са българските фотографи и преподаватели в Нов български университет - проф. Людмил Христов и доц. Васил Гарнизов. Фотографският им проект проследява културното наследство и местно развитие по южната граница на България от последните години на демократичния преход.
 

13.11.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад