Назад

БТПП участва на туристически семинар „Как да правим бизнес с Южна Африка”





„Как да правим бизнес с Южна Африка” бе тема на туристически семинар, организиран от Посолството на Южна Африка в София.
 
Семинарът бе открит от Н.Пр. Ванеса Калверт, посланик на Южна Африка в нашата страна. Тя отбеляза, че туристическата инфраструктура е добре изградена и привлича милиони туристи. Южна Африка има най-голямата икономика на континента. Над 25 000 българи живеят в ЮАР и техните контакти и партньори биха могли да се използват за подпомагане на бизнес сътрудничество, включително и в областта на туризма, допълни посланик Калверт.
 
Конкретни възможности за туризъм бяха представени от Володя Нейков, предишен посланик на България в южнноафриканската страна. Според него биха могли да се практикуват разнообразни видове туризъм, свързани с: лов, голф, сърф, сафари, вино и други. Той посочи, че съществуват и пречки като липсата на информация, далечното разстояние, липса на реклама - за недостатъчното развитие на сътрудничеството в туристическия бранш и обменът на туристи. Отбелязана бе необходимостта от откриването на туристически офиси на България в ЮАР и на Южна Африка в нашата страна.
 
Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев представи възможностите за сътрудничество в туризма между България и Южна Африка. По думите му двете страни могат да си партнират както в културния, еко и рекреационен туризъм, така и в конгресния и голф туризъм. 
 
В рамките на семинара бяха представени турските авиолинии, извършващи директни полети от Истанбул до Йоханесбург и Кейптаун. Разяснени бяха условията за получаване на виза при посещение на български граждани в ЮАР. 
БТПП неведнъж е изразявала съжаление за невъзможността бизнес пътуванията до Южна Африка да се осъществяват без виза. Наложително е представителите на бизнеса да пътуват при облекчен, безвизов режим така, както официалните делегации и държавни институции. 
 

07.11.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад