Назад

Българският текстилен бранш на първото изложение Première Vision в Истанбул

Представители на повече от 30 български фирми - производителки на облекло и текстил посетиха първото издание на голямото модно текстилно изложение Première Vision Istanbul, което се проведе от 29 до 31 октомври 2014 г. в CNR Expo - Истанбул. Събитието събира модни професионалисти от Източна Европа и Близкия Изток два пъти годишно. 
 
Изложението представя творчески, иновативни и качествени предложения за текстил и материали (платове, прежди, аксесоари и др.), както и текстилен дизайн. Експонатите са избрани от комисия, включваща доказани в сектора професионалисти от турски и световни компании. 
 
Участието на български фирми - производителки на облекло и текстил на събития от ранга на Première Vision – Истанбул е от голяма полза за развитието на сектора у нас. Тези изложения задават линията на модните тенденции в бранша, създават условия за бизнес партньорства и са важен фактор за успешното развитие.
 
На официална бизнес среща, организирана от ръководителя на българската служба по търговско-икономически въпроси в Истанбул Тошко Томов, представители на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ) и Браншовата организация за текстил и облекло (БОТО) обмениха опит и търговски контакти с турските колеги от Истанбулската асоциация на износители на облекло и текстил (ITKIB). Интересите на българския текстилен бранш представиха инж. Анастасия Симеонова - координатор проекти в БАПИОТ, Йордан Беловодски - изпълнителен директор на БОТО, Володя Стоянов - зам. председател и Илия Петров - член на УС на БОТО. От турска страна на срещата присъстваха генералният секретар  на ITKIB Джумхур Ишбракмаз и зам.-генералният секретар на ITKIB Сюлейман Чакъролу.
 

04.11.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад