Назад

Предстояща конференция в Белград „Дунавската енергийна инициатива – нов подход към регионално сътрудничество“





В делови разговор в БТПП бе обсъден подписаният Меморандум за учредяване на Дунавската Енергийна Инициатива /ДЕИ/ между Търговско-промишлените палати на България, Сърбия и Унгария. 
Срещата бе проведена между Сергей Бек, началник отдел “Връзки с обществеността” на Института за международни интеграционни проучвания, Хари Мискин, геополитически консултант „Bell Pottinger“, Стефана Янева от PR агенция „Янев и Янев“ и председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Специалистите представиха Стратегия на ДЕИ за 2015г., както и проучване на енергийния пазар в региона от проф. Алан Райли, преподавател в City University - Лондон.
Резултатите от проучването и обявяване на старта на инициативата ще бъдат представени на конференция на тема: „Дунавската енергийна инициатива – нов подход към регионалното сътрудничество в областта на енергията“ на 9-ти декември 2014г. в Белград, Сърбия.
Събитието има за цел да събере на едно място фирми, представители на държавната администрация, търговско-промишлени палати, експерти от европейските институции и журналисти, които да обсъдят регионалния енергиен пазар – правната рамка и възможностите за бизнеса.
Събитието ще даде начало и на Дунавската енергийна инициатива – обединение между палатите на България, Сърбия и Унгария, което има за цел да осъществи връзка между правителствата, институциите и бизнеса за развитие на регионална енергийна политика и да подкрепи енергийни проекти в полза на бизнеса.
 
Очаква се в края на ноември да се проведе и първото регионално събитие, включено в програмата на ДЕИ в Плевен. БТПП ще информира допълнително за събитието.
 
 
За повече информация и интерес към Конференцията в Белград: 
„Дирекция Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП
тел.: 02/ 8117 494; 02/ 8117 489 
e-mail: m.markova@bcci.bg.      
 

12.11.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад