Назад

В БТПП се проведоха бизнес срещи между иракски и български предприемачи







Над 30 български предприемачи имаха възможността да проведат делови срещи с представители на Асоциацията на иракските бизнесмени в областите: туризъм, строителство и инфраструктура, търговия.
 
При откриването на форума главният секретар на БТПП Васил Тодоров определи проявения интерес от страна на българските фирми като ясен сигнал, че бизнесът се интересува от възможностите за инвестиции и сътрудничество с Ирак.
 
„Чрез събитието се цели установяване на контакти между предприемачите и полагането на основи за едно бъдещо партньорство“, посочи  д-р Зиад Тарик Абдул, ръководител на делегацията от Асоциацията на иракските бизнесмени /АИБ/. По думите му България има голяма роля в търговско-икономическите отношения с Ирак. 
 
На форума бе разяснено, че Асоциацията на иракските бизнесмени е създадена през 2001г., членува в Арабската лига и обединява най-големите производители и търговци от Ирак. Целта на АИБ е да увеличи инвестициите в Ирак, което ще доведе до технологично развитие на страната, разширяване на производствената база, насърчаване на частния сектор и увеличаване на работните места. Като основна пречка за развитие на бизнеса с Ирак бе посочена сигурността.
 
Иван Тодоров, съветник Правни инвестиционни услуги към Българскта агенция за инвестиции, представи инвестиционните възможности в България, като акцентира върху стратегическото географско положение на България, което благоприятства лесния достъп до пазарите на ЕС, Русия, Турция и Близкия изток. 
 

03.11.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад