Назад

Австрийско-български икономически форум по повод визитата на федералния президент на Австрия Хайнц Фишер у нас

Председателят на БТПП Цветан Симеонов откри Австрийско-български икономически форум с участието на президентите на Австрия и на България Хайнц Фишер и Росен Плевнелиев. От името на над 53000 активно действащи фирми, които представляват над половината от БВП на  България и над 70% от външнотърговския оборот, Цветан Симеонов приветства  и насърчи деловите среди от двете страни за по-нататъшно сътрудничество. „Имаме огромно поле за развитие на двустранните контакти и ние трябва да отговорим на това предизвикателство“, каза той пред държавните глави на Австрия и България и препълнената с представители на бизнеса зала „Средец“ на София хотел Балкан.
 
„Оценяваме много високо факта, че срещите на нашите държавни ръководители не се ограничават само до политическата част на двустранното сътрудничество, но всеки път демонстрират и подкрепата си за бизнеса в усилията му да преодолее трудностите на времето, в което работим“ каза още Цветан Симеонов.  (Цялото изказване на Цветан Симеонов: ТУК)
 
Българският президент Росен Плевнелиев приветства участниците в конференцията и очерта най-важните стимули за инвестиции в българската икономика. ТОй даде много примери за успешни инвестиции на територията на България, в това число австрийски.
 
Федералният президент на Австрия Хайнц Фишер също изказа пълна подкрепа за разширяване на двустранното икономическо сътрудничество.. В изказването си той направи кратък преглед на най-новата история от развитието на австрийската икономика и очерта перспективите пред българската икономика в светлината на нейното европейско развитие. 
 

31.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад