Назад

БТПП подготвя посещение на саудитска бизнес делегация у нас



В БТПП се проведе среща между председателя на Палатата Цветан Симеонов и Гасан Насър, връзки с обществеността на Българо-Саудитския бизнес съвет (БСБС). при БТПП. Срещата бе по повод превелата се на 11 и 12 февруари 2014 г. в гр. Рияд, Кралство Саудитска Арабия, Втора работна среща на тема “Отношения на Саудитска Арабия с България, Румъния и Молдова”. 
 
По покана на Дипломатическия институт при външното министерство на Кралство Саудитска Арабия и Дипломатическия институт при българското Министрество на външните работи, участие в срещата в Рияд взе и БСБС, представляван от Гасан Насър. От името на председателя на БСБС Николай Филипов,  той е представил  доклад на тема:  “Икономически аспекти, за развитие на Българо- Саудитските отношения”. 
 
По време на форума е била дадена висока оценка на ролята на Българо-саудитския бизнес съвет при БТПП за поддържането на отношението между двете страни, независимо от липсата на дипломатически мисии между София и Риад. Приносът на Съвета е бил изтъкнат от директора на Саудитския институт д-р Абдул Карим Ал Дхел, а генералният секретар на Съвета на Саудитските палати Омар Ал Бахлауа е подчертал, че с активната си роля бизнесът изпреварва дипломацията и политиката в развитието на отношенията между България и Саудитска Арабия.
 
Председателят на българския Дипломатически институт при МВнР Таня Михайлова е изказала благодарност на Съвета за участието в работната среща в Рияд, инфорамира още Гасан Насър. 
 
БТПП ще отправи покана до Съвета на Саудитските палати за посещение на саудитска бизнес делегация в България, договориха се по време на срещата в Палатата Цветан Симеонов и Гасан Насър.
 

24.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад