Назад

Конференция в София за програмата на ЕС „Хоризонт 2020“

Рамковата програма на ЕС за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“ беше представена на Национална конференция в зала Роял на София хотел Балкан.
 
Програма „Хоризонт 2020“ е основният инстумент за подкрепа на научните изследвания и иновациите на европейско ниво и в конференцията за представянето й пред българските научни среди и обществеността участваха Волфганг Бурчер, зам-генерален директор на Генерална дирекция „Научни изследвания и иновации“ на Европейската комисия и министърът на образованието и науката Анелия Клисарова. Българска търговско-промишлена палата бе представена на форума от съветникът по „Евроинтеграция и европейски проекти“ в БТПП Беата Папазова и съпредседателя на Съвета по иновации към Палатата и член на УС на БТПП Йосиф Аврамов.
 
Новата рамкова програма за наука и иновации „Хоризонт 2020“ е съсредоточена върху превръщането на научните достижения в иновационни продукти, технологии и услуги. В рамките на форума, който ще продължи и утре се разясняват нейните приоритети, правилата за участие, схемите. Специален акцент в първия ден от Конференцията беше насърчаването на иновациите и ролята на малките и средните предприятия. Представена бе и ролята на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса (EEN).
 
Вижте повече за програма „Хоризонт 2020“:  ТУК.
 

18.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад